19
ное
2016

Светослав Драганов и екип представят "Жалейка" на 21 ноември

Българската част от екипа на филма "Жалейка" (реж. Елица Петкова) ще представи своя филм в рамките на София Филм Фест за учащи - Есен '16. Актрисата Анна Манолова, първият асистент-режисьор Петър Петров и продуцентът Светослав Драганов са първите ни сигурни гости за понеделник.

"Жалейка" е носител на Голямата награда "София - град на киното" на 20-ия юбилеен София Филм Фест през март 2016. А на тазгодишното Берлинале '16 Международното жури на Generation 14plus присъди специален диплом - Special Mention на филма на Елица Петкова. Ето какво сподели журито тогава: „Ние бяхме развълнувани от тази умела алегория за променящите се културни стойности в новото време и за сблъсъка между различните ценностни системи в едно малко европейско градче. Със страхотен усет към детайла, натурализмът на този филм е съчетан със завладяващата история на една млада жена, която търси своето място в света и стига до дълго жадуваната свобода. Филмът се отличава с брилянтни изпълнения и режисура.”

„Жалейка” е реализиран благодарение на подкрепата на Нов Български Университет и Goethe-Institut Bulgarien.Елица Петкова е и сценарист на филма, а в ролите са още Снежина Петрова, Михаил Стоянов, Мария Клечева, Стойко Иванов, Бояна Георгиева, Ася Попова, Мартон Наги.

Безплатните билети за учащи ще намерите предварително на касата на Дома на киното. Още за събитието и новини около другите гости ще намерите в страницата ни.