режисьор – Стивън Фриърс
сценарий – Джон Ходж, по книгата „Седемте смъртни гряха: Моето преследване на Ланс Армстронг” от Дейвид Уолш
световен разпространител – STUDIOCANAL
разпространение за България – А+ ФИЛМС
в ролите: Бен Фостър (Ланс Армстронг), Крис О’Дауд (Дейвид Уолш), Гийом Кане (Микеле Ферари), Джеси Племънс (Флойд Ландис), Лий Пейс (Бил Стейпълтън), Дъстин Хофман (Боб Хаман), Илейн Касиди (Бетси Андрьо), Едуард Хог (Франки Андрьо)

Безпрецедентните победи на Ланс Армстронг бяха шокиращо оспорени, когато през 2012 г. стана ясно че е подчинил цялата си кариера на най-сложната допинг програма в историята на колоезденето. В тази документална драма от режисьора Стивън Фриърс и сценариста Джон Ходж ("Трейнспотинг") виждаме Бен Фостър като 7-кратния победител на Тур дьо Франс и Крис О´Дауд като Дейвид Уолш – журналистът, който години наред се бори да изобличи нарушенията на Армстронг.

В началото на кариерата си Армстронг веднага прави впечатление на световната колоездачна общност, но всички единодушно смятат, че тъй като не е свикнал с големи надморски височини, е малко вероятно някога да спечели Тур дьо Франс. През 1998 г. обаче спортистът вече е преживял битка с рака на тестисите и е решен да спечели състезанието на всяка цена. Прилагайки фармацевтичен режим, разработен от италианския лекар Микеле Ферари, Армстронг събира отбор колоездачи с на пръв поглед безупречна стратегия за победа и за преминаване на изследванията за допинг. Докато колегите аплодират вдъхновяващите му подвизи, Уолш и в. „Сънди Таймс“ го посрещат със страховита враждебност и пораждат спор, като отправят срещу него обвиненията, които никой друг не иска да чуе.

Интелигентен подход към тема все още оплетена в противоречия, Победа в кръвта е едновременно въодушевяващ и смущаващ. Въвлича ни в смайващата сложна психика на един невероятно амбициозен атлет, докато прави анализ на една култура, която ожесточено брани своите герои.